Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Vážený pane, i když se ta daň jmenuje daň z nabytí nemovitého majetku, což evokuje zdání, že ji platí ten, kdo nemovitost nabývá, není tomu tak - viz § 1 zákona č. 340/2013 :

Poplatníkem daně z nabytí nemovitých věcí je převodce vlastnického práva k nemovité věci, jde-li o nabytí vlastnického práva koupí nebo směnou a převodce a nabyvatel se v kupní nebo směnné smlouvě nedohodnou, že poplatníkem je nabyvatel.

Čili poplatníkem ze zákona je ten, kdo peníze dostává (převodce), přičemž zákon dává možnost smluvním stranám dohodnout se na opačném postupu, což posiluje smluvní volnost stran, např. v případech, kdy kupující má daleko větší zájem nemovitost koupit než prodávající prodat.

0 0
možnosti
PM

Komu je to jedno?

Určitě mně!! Hlavně se postarám, aby daň platil ten, kdo ji platit má, i když to třeba budu já.

0 0
možnosti

Karma!

Energetické firmy při klesající ceně elektřiny už neví, jak z lidí vytahat víc peněz, ale těch peněz se tam točí pořádný ranec, zejména pokud si spočítáme, jak nám narostl počet všelijakých dodavatelů.

Pravděpodobně další lumpárna z kuchyně ČSSD.

Pokud to bude podporovat Energetický regulační úřad, tak by madam Vitásková měla skončit co nejdřív.R^

1 0
možnosti
PM

"Budou muset platit za to, co by k nim mohlo teoreticky přitéct."

Takže jelikož jsem muž a příslušně vybavený, TEORETICKY mohu znásilnit kteroukoli ženu a tedy za to musím zaplatit!!!

Šup na 8 let do basy!! Ovšem nevím, kdo ty basy nafoukne tak, abychom se tam všichni vešli. A hlídat nás pochopitelně budou bachařky, protože všichni chlapi budou za katrem!!

To zase někdo vymyslel kravinu!! Jak je to vůbec v zahraničí, zejména u našich německých sousedů??

0 0
možnosti
SS

Podobný princip zde platí léta i na autorských poplatcích. Platíte autorské poplatky za prázdná média, HDD, paměťové karty, další úložná zařízení atd. Co kdybyste na ně nahrál něco nelegálního, co byste si měl jinak zakoupit. Ze začátku byly dokonce i na televizní karty a nevím, zda-li ještě platí na vypalovací mechaniky, tiskárny, atd.

1 0
možnosti
JB

J42a24n 44B59u57r88i55a85n

2. 2. 2016 11:31

Ono to logiku má. Bydlím na vesnici a mám doma jistič 3x25A. Sousedi to mají nejspíš taky tak. Kdybychom se ve vesnici domluvili a v jeden okamžik začali všichni těch 25 A třífázově odebírat, tak zaručeně trafo, které máme na kraji vesnice, přetížíme. Proto beru jako logické, že se energetici snaží podobnému maléru zabránit.

Je prostě spousta věcí, které se nemusí dělat ve stejný čas. U nás třeba pračku myčku časujeme na levnou sazbu. Je mi v podstatě jedno, jestli nádobí umeju večer nebo v noci.

0 0
možnosti
Foto

To mi teda vysvětlete jak prudkým zvýšením paušální sazby zabrání tomu aby nespustili všichni všechny přístroje naráz. Mnohem pravděpodobnější je, že se všichni na nějaké úspory vyfláknou a malér, který nastiňujete způsobí.

4 0
možnosti
IK

Měla bych nějaký ten doplňovací návrh.

Např. každý majitel řidičského průkazu zaplatí ročně nevratnou zálohu 5000,- Kč na pokuty na dopravní přestupky. Kdo páchá dropbné dopravní přestupky, tomu se budou (až do výše zálohy) srážet a peníze ušetřenéza přestupkové řízení se budou moci použít na efektivnější "zmáčknutí" protřelých silničních pirátů, kteří v současné době často trestu unikají, protože aparát je přetížen a oni jsou mistři v oddalování projednání přestupku až do promlčení. Kdo přestupky nepáchá, můe se utěšovat pomyšlením, že přispívá k větší bezpečnosti na našich komunikacích.

0 1
možnosti
JB

J14a36n 60B17u95r93i34a42n

2. 2. 2016 11:34

Ten příklad s pokutou je mimo mísu. Spíše by sedělo, že máte v restauraci permanentní rezervaci na deset míst, ale chodíte tam na oběd stále sama - čili zaberete jen jedno místo a zbylých devět je díky tomu stále prázdných.

1 0
možnosti
LS

Hodlám se vyjádřit jen k té elektřině. Přiznám se, že částečně rozumím argumentům "protistrany". Hodně špatně se to k něčemu přirovnává, ale řekněme, že chcete-li mít rychlejší internet, musíte za něj více zaplatit, protože poskytovatel úměrně tomu musí nakoupit konektivitu. Když si v obci 100 lidí objedná 1Mbit, musí mít výkonnostní rezervu jinou, než když si objednají všichni 16Mbitů. Nevyznám se natolik v elektřině abych dokázal říct, jestli při přetížení sítě dojde k jejímu povšechnému výpadku (předpokládám) a nebo jen omezení (tj. zpomalení jako např. u toho internetu). Nevyznám se ani v tom, jestli garance vyššího výkonu stojí výrazně víc nebo výrazně míň. Nevím jak se postavit k tomu, když chatová osada celý týden neodebírá skoro nic, ale o víkendu tam všichni zapnou cirkulárky. Distributor tam musí mít dostatečně dimenzované dráty, trafostanice a kdovícoještě je k tomu třeba. A nejsem si jist, jestli se tohle všechno bez problémů zaplatí z ceny spotřebovaného proudu (a za jak dlouho). Souhlasím ale s vámi v tom, že to zní hodně proti všem dosavadním trendům, když "za šetření zdražíme". Také rozumím tomu, že není úplně jednoduché v dnešní době masivního využívání elektrické energie k vaření či jiným činnostem, snadno zmenšit jistič. A souhlasím i s tím, že se to spíš dotkne těch, kteří proudem víc šetří než těch, kteří ne (já mám velký dům, hodně dětí, roční spotřeba 9MWh, jistič standardně 3x25 ... já bych na novém systému ušetřil ročně přes 11.000).

Nevím, jestli je současný systém natolik (a nakolik?) nevýhodný pro ČEPS, že potřebuje dodatečné zdroje financování ... ani nevím, jak ten systém nastavit tak, aby se vlk nažral, ale koza zůstala celá. Také občas pochybuji, jestli máme na zodpovědných místech spíš odborníky nebo manažery, kteří hledí na zisk firmy bez ohledu na prospěch svých klientů ... otázka je, kudy z toho ven.

0 0
možnosti
Foto

Chápu to vyšší zpoplatnění u vyšších výkonů, ale u 25A? Pro dům je to v podstatě nezbytné minimum a tedy nelze argumentovat tím, že distributor musí investovat nějaké peníze navíc. Něco jiného to je už pro samostatné byty v paneláku, kde se asi nepředpokládá práce s cirkulárkou, svářečkou apod. A něco jiného to je samozřejmě u vyšších výkonů. Pokud budete mít 100A jistič, tak tam je jasné, že investice na zajištění nárazového vysokého odběru budou řádově vyšší než u 25A.

1 0
možnosti
KB

K64a52r27e82l 92B41o94k

1. 2. 2016 18:45

Velice správně napsáno, nevím proč tato společnost chce trestat spořádané a spořivé občany. Velikost jističe žádné rozvodné sítě nezatěžuje, ale jejich zpoplatnění výrazně jejich provozovatelům navýší zisk

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 668x
Vystudovaný inženýr na stavební fakultě ČVUT, obor konstrukce doprava. V roce 1990 jsem spoluzaložil firmu RAK, ve které působím dodnes. Zabýváme se službami v oblasti nemovitostí. Odborně působím na Institutu oceňování majetku při VŠE, dále na BIVŠ a několik let jsem byl prezidentem Asociace realitních kanceláří ČR.

https://www.rak.cz

https://www.spravujemenemovitosti.cz

Seznam rubrik